Hilversum in Gesprek met Arnoud Boot en voorpremiere De Achtste Dag

Foto: FIlmtheater Hilversum

Op dinsdagavond 24 april is Arnoud Boot, hoogleraar financiële economie, te gast bij Hilversum in Gesprek. Boot wordt geïnterviewd door zijn collega hoogleraar economie Arjo Klamer.

Aansluitend hierop wordt een voorpremière van ‘De Achtste Dag’ vertoond, die donderdag 26 april officieel uitgaat in Nederland. In deze film kijken de toenmalige beslissers uit het kabinet Balkenende terug op het begin van de financiële crisis van 2008. Omdat het precies tien jaar geleden is dat de financiële crisis de wereld op z’n kop zette, wil Hilversum in Gesprek daar aandacht aan besteden. Hoe staat het er nu voor in de wereld, maar vooral ook: in Nederland.

Arnoud Boot

Prof. dr. Arnoud Boot (1960), hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Amsterdam, is gespecialiseerd in ondernemingsfinanciering en financiële markten. Daarnaast is hij columnist van het Financieele Dagblad en de Financial Times. Ook treedt hij regelmatig op als deskundige in het tv-programma Nieuwsuur en was hij te zien in documentaires als ‘Zandkastelen’ (over de gevaren van het wereldwijde financiële systeem) en ‘Het filosofisch kwintet’ (over de onafhankelijkheid van de financiële sector).

Andere gast

Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat.

Info

Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek met Arnoud Boot o.l.v. Arjo Klamer. Zij maken ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de voorpremière van ‘De Achtste Dag’. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.

Het bericht Hilversum in Gesprek met Arnoud Boot en voorpremiere De Achtste Dag verscheen eerst op Hilversum.