Hilversummer presenteert debuutroman in De Smederij

Foto: Facebook

Vanaf 21 april is de debuut thriller Dagboek op doktersrecept van Hilversummer Marijn van Zomeren verkrijgbaar. Hij presenteert zijn debuutroman bij De Smederij.

Dit boek, een thriller geschreven in dagboekvorm, neemt de lezer mee in de ervaringen en hersenspinsels van Johan die 10 jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom terugkeert naar zijn geboortedorp en daar noodgedwongen terugkeert in de tijd die hij zo verdrongen heeft. Het boek is geschreven door Hilversummer Marijn van Zomeren (31). Tegelijkertijd met het boek is een regionale nieuwswebsite (www.regiobron.nl) ontwikkeld met nieuwsartikelen waarnaar het boek verwijst.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af rondom de hoofdpersoon Johan die tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom terugkeert naar zijn geboortedorp. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. Letterlijk. Hij ziet nog één uitweg om niet zo te eindigen als zijn moeder: een afspraak met Van Praag, zijn vroegere psycholoog. Johan wordt door zijn therapie en nachtmerries gedwongen terug te gaan naar de tijd die hij zelf verdrongen heeft. De genadeloze confrontatie in zijn dromen legt hij voor aan Van Praag, die echter alleen hoort wat hij wil horen. En dan verliest Johan langzaam de grip op de realiteit. En is het aan de lezer om te ontdekken wat waar is en wat niet. Zinnig of krankzinnig?

Over regiobron.nl

Tegelijkertijd met het boek is een regionale nieuwswebsite (www.regiobron.nl) ontwikkeld die zich richt op nieuws uit Maartenshoef, een fictieve plaats gelegen in de buurt van Hilversum waar het merendeel van het verhaal zich afspeelt. Op deze regionale nieuwswebsite staan zowel echt bestaande artikelen als ook artikelen die speciaal voor het boek zijn gemaakt. Deze artikelen waar het boek naar verwijst, geven het boek een extra dimensie en zorgen voor een intensere beleving van het verhaal. Hierdoor lijken de grenzen van de realiteit nog meer te vervagen.

Over de schrijver

Marijn van Zomeren (31) is geboren in Hilversum. Hij houdt van lachen en griezelen en weet deze twee uitersten in zijn debuut tot één spannend geheel te smeden. Hij kent Hilversum op zijn duimpje en verweeft veel herkenbare nieuwsfeiten uit de regio in zijn boek.

Het bericht Hilversummer presenteert debuutroman in De Smederij verscheen eerst op Hilversum.