Theatervoorstelling Hugo Borst over alzheimer naar Gooiland

Foto: Theater Gooiland

De solovoorstelling Ma over de moeder van Hugo Borst die alzheimer heeft, is vrijdag 1 juni te zien in Theater Gooiland.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait meneer Alzheimer de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Ma is vrijdag 1 juni te zien in Theater Gooiland, te Hilversum.

Boek

De solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. Het boek Ma won een Hebban Award in de categorie beste non-fictie.

Toneel

Eric Corton heeft 10 jaar niet op het toneel gestaan en nu komt hij terug: met Ma staat hij in zijn eentje in 100 theaters door heel Nederland. Het verhaal is meeslepend, ontroerend en rakend. De solovoorstelling is te zien in Theater Gooiland op vrijdag 1 juni, aanvang 20:15 uur.

Reacties