Singer Laren Kinderboekenweek kindertentoonstelling en voorstelling van Gitte Spee

Foto: Pim in Singer Laren 2017, Gitte Spee

Woensdag 3 oktober, de start van de Kinderboekenweek, opent in Singer Laren de eerste kindertentoonstelling. In het Singer Atelier zijn de originele illustraties van kinderboekenschrijver en illustrator Gitte Spee te zien uit het prentenboek ´Pim in Singer Laren´. In het kinderboek, dat in 2017 verscheen, wordt de zwerfkat Pim geïntroduceerd. Op een dag valt Pim in het water en wordt hij door wilde zwanen gered. Zij brengen hem naar Singer Laren waar hij een spannend avontuur beleeft met zijn nieuwe dierenvrienden.
In de tentoonstelling is ook werk te zien uit andere museumboeken van Gitte Spee waaronder ‘Aap & Mol in het Rijksmuseum’.
In de maand oktober kunnen kinderen iedere middag op bezoek komen in het atelier waar ze zelf een vriend voor Pim op papier mogen zetten. De mooiste tekeningen winnen een gesigneerde prent van Gitte Spee.
Onder muzikale begeleiding leest Gitte Spee in het theater van Singer Laren voor: op woensdag 3 oktober voor leerlingen van groep 3 van de basisscholen in Laren en Blaricum en op zondag 14 oktober om 15.00 uur voor alle kinderen die dat leuk vinden.

Pim de voorstelling
Woensdag 3 oktober opent niet alleen ´Pims Atelier´, ook vindt die ochtend ´Pim de voorstelling´ plaats. “Voor de feestelijke lancering van het kinderboek in september 2017 componeerde Nico Schimmel muziek bij het verhaal. Gitte Spee heeft toen buiten in de tuin, onder muzikale begeleiding haar boek voorgelezen. Dit was zo leuk dat er plannen ontstonden voor een kindervoorstelling in het theater.” aldus Tessa van Deijk, verantwoordelijk voor de educatie binnen Singer Laren.
Ieder karakter uit het boek wordt verbonden aan een muziekinstrument en heeft een eigen herkenbaar motief. Zo klinkt Pim als een klarinet, muis als dwarsfluit en worden de drie zwanen door de hoorn vertolkt.
Alle leerlingen van groep 3 van de basisscholen in Laren en Blaricum hebben een gratis uitnodiging ontvangen. Zondag 14 oktober om 15.00 uur, de laatste dag van de Kinderboekenweek, zal de voorstelling voor families en kinderen nogmaals te zien zijn.

“Pim de voorstelling is een bekroning op de samenwerking met Gitte Spee. Dankzij Nico Schimmel is het een prachtig muziekstuk geworden en maken kleine kinderen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met verschillende instrumenten.” Tessa van Deijk

Pims Atelier is iedere middag geopend, van 14.00 – 17.00 en in de herfstvakantie en weekend van 12.00 – 17.00 uur. Kaarten voor Pim de voorstelling, zondag 14 oktober kosten € 5,- en kunnen online gekocht worden www.singerlaren.nl.

De tentoonstelling Pim in Singer Laren is te zien t/m 28 oktober.

Reacties