Couturier en kunstschilder Dinand overleden

Foto: Aart Jan van Mossel

In zijn woonplaats Hilversum is afgelopen vrijdag couturier en kunstschilder Dinand overleden. Hij werd 67 jaar. Dinand, geboren in Twente, begon zijn carrière als confectie ontwerper maar verhuisde later naar Hilversum om als couturier bruidsmode en avondkleding te ontwerpen.

Achttien jaar lang was zijn modezaak ‘Couture Dinand’ een begrip in het Avenue gebouw aan de ’s Gravelandseweg. Hier ontwierp hij vele creaties voor o.a. bekende Nederlanders en leden van het Koninklijk Huis. Zijn modecollecties werden niet alleen in Nederland maar ook in het verre oosten bekend. Vanaf 2000 trok Dinand zich terug uit de modewereld en wijdde zich aan de magisch surrealistische schilderkunst. Zijn opzienbarende kunstwerken werden op diverse exposities tentoongesteld.

Dinand zal vanuit huis worden begraven in zijn zelf beschilderde kist. Per rijtuig zal een korte rondtoer gemaakt worden door Hilversum. Mensen die de couturier en kunstschilder hebben gekend kunnen deze rondtoer aanschouwen op vrijdag 5 oktober vanaf 12:00 uur. De route zal gaan langs o.a. het Avenue gebouw en eetcafé De Kei. Dinand zal later die dag in besloten kring worden begraven in zijn geboortedorp in Twente.

Reacties