Kom de lente vieren in het Goois Natuurreservaat!

Foto: Arie van den Hout

BLARICUM – Op tweede paasdag, maandag 22 april, viert het Goois Natuurreservaat in de Schaapskooi op de Blaricummerheide de lente. Kinderen tot en met zeven jaar worden daarom van harte uitgenodigd om daar samen met hun ouders, verzorgers of grootouders paaseitjes te komen zoeken, te knutselen en lammetjes te knuffelen.

Activiteiten
Tussen 10:00 en 12:00 gaan de deuren van de Schaapskooi open, en kunnen de kinderen de pasgeboren lammetjes van onze kudde Drentse heideschapen aaien en knuffelen. Er kan volop geknutseld worden en er kunnen natuurlijk ook paaseitjes gezocht worden. Er zullen een heleboel paaseitjes door de Paashaas worden verstopt in de kraal bij de Schaapskooi.

Wandelen op de heide
Naast de activiteiten in de Schaapskooi is het leuk om een wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van ‘Lineke Lam’ kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Speciale doe-pakketjes zijn hiervoor te koop in de Schaapskooi.

Gratis toegang
Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis. Een kleine donatie, in de collectebus ter plekke, voor het Goois Natuurreservaat wordt natuurlijk op prijs gesteld. Het is ook mogelijk om Gooise Natuurbeschermer te worden. Voor maar €2,50 per maand help je ons mee om onze Gooise natuurgebieden toegankelijk te houden en te beschermen.

De Schaapskooi
De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum en is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken.

Met de auto
Vanaf de A1 afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum over de Prins Hendriklaan, Boissevainweg en vervolgens linksaf parkeerplaats, hier is beperkt plek. Verder te voet naar de schaapskooi.

Reacties