Gratis bibliotheekpas voor kinderen maakt het lenen van boeken nog makkelijker

Wethouder Gerard Knoop met zijn favoriete boek, samen met Merel Barnard (specialist jeugd) van de bibliotheek.
Foto: PR

BLARICUM – Vanaf 1 juni kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Blaricum gratis lid worden van de bibliotheek. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd worden om te lezen.

Wethouder Gerard Knoop beaamt dat: “Mijn favoriete jeugdboekenserie was van Arendsoog, spannende verhalen over cowboys en indianen in Wilde Westen. Het
boek dat ik als jongen heel spannend vond, was “Frank Distel en het geheim van Doctor Pierewiet”. Een boek uit circa 1960.”

Bij de jeugdafdeling van de bibliotheek zijn ook de nieuwe boeken van Arendsoog te vinden. Kortom, boeken en verhalen zijn uit alle jaren beschikbaar. Kom vooral
eens langs en neem een kijkje in de collectie. Met het gratis abonnement is dat zeker de moete waard! Ook leuk voor de vakantie.

Kinderen die al lid zijn van de bibliotheek hoeven niets te doen. De huidige pas wordt automatisch aangepast naar het gratis abonnement per vervaldatum. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen langskomen bij de bibliotheek (met legitimatiebewijs). Meer informatie over dit nieuwe gratis jeugdabonnement is te vinden op de website: www.bibliotheekhlb.nl/klantenservice/jeugdabonnementen.

Reacties