Coastal Rowing boot gedoopt door Han ter Heegde

Foto:

Burgemeester Gooise Meren Han ter Heegde heeft een spiksplinternieuwe “coastal-vier’ gedoopt.
Deze boot kan op wedstrijdniveau meedoen.

Hiermee start RV Naarden officieel Coastal Rowing in Huizen.
Dit is een recreatieve sport en ook in wedstrijd verband kunt u hier terecht.
Teams in alle leeftijdscategorieën, zowel voor de dames als de heren.

Voorzitter Caroline Verhaaf: ‘Çoastal rowing staat volop in de belangstelling. Deze discipline RV Naarden start Coastal Rowing in Huizen’.

Vandaag is Roeivereniging Naarden officieel gestart met Coastal Rowing in Huizen. Een spiksplinternieuwe ‘coastal-vier’ is door Burgemeester Han ter Heegde in bijzijn van Wethouder Alexander Luijten gedoopt.
Coastal rowing is een nieuw onderdeel van Roeivereniging Naarden en de vereniging opent hiermee een tweede vestiging in het Gooi.

Met coastal rowing wil RV Naarden inzetten op de ambitie van de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) om vanuit Nederland deel te nemen aan de Olympische kwalificatie. De roeivereniging richt zich hierbij niet alleen op het faciliteren van onze NK en WK topsporters, maar ook ruim baan bieden aan recreërende en/of beginnende roeiers.

Voorzitter Caroline Verhaaf: ‘Coastal rowing staat volop in de belangstelling. Dit komt omdat deze discipline als attractief wordt gezien op bijvoorbeeld televisie. De verwachting is dat het zelfs uiteindelijk een Olympische sport gaat worden en dat dit ook in Nederland voor extra aantrekkingskracht gaat zorgen. Sinds jaar en dag kun je bij onze roeivereniging op verschillende niveaus roeien. Denk aan recreatief-, wedstrijd- of toer roeien.
Nu komt daar coastal rowing bij. Deze nieuwe ‘dependance’ in Huizen is volledig geïntegreerd binnen onze vereniging waar we al meer dan 65 jaar ervaring hebben met roeien. Juist door te starten in Huizen verwachten wij een aantrekkende werking waarbij de coastalroeiers al meteen gebruik kunnen maken van een spiksplinternieuwe ‘coastal-vier’ boot die is aangeschaft. Een boot die daadwerkelijk op wedstrijdniveau kan worden ingezet.’

Voor meer informatie over coastal rowing kijk op www.coastalgooimeer.nl

Reacties

Cookieinstellingen