Rotary Classic Car Rally gaat weer van start, schrijf nu in

Ook controleposten onderweg
Ook controleposten onderweg
Foto: RCCR 28-05-2022

Beste rally rijder,

Dat we reikhalzend naar dit moment hebben uitgekeken hoeven we u niet te vertellen.
Maar dat we de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten en dat we er helemaal klaar voor zijn om de eerstvolgende Rotary Classic Car Rally tot een succes te maken, wellicht wel.

Niet meer met een mondkapje op of met anderhalve meter afstand van elkaar; want die maatregelen zijn afgelopen vrijdag ook losgelaten. Ook zijn vaste zitplaatsen vanaf nu niet meer verplicht (IN de auto waarschijnlijk wel, maar daarbuiten dus niet!). De langverwachte versoepelingen zijn er eindelijk gekomen en de Rallycommissie van Rotaryclub Bussum heeft er zin in, heeft hard gewerkt om alles weer te laten kloppen, en is klaar voor uw aanmelding voor de rally op
zaterdag 28 mei as.

Route en sponsors

De route start en eindigt dit jaar op een vliegveld, namelijk vliegveld Soesterberg voor de start en vliegveld Teuge voor de finish. Vandaar dat we de rally het thema ‘The Sky is the Limit’ hebben gegeven! Na de start volgt een route door de Betuwe met lunch bij de Lunterse Boer.

Zoals u merkt, hebben we hard gewerkt aan route en locaties maar ook het huishoudboekje is al aardig op orde met veel sponsors die de rally en het goede doel steunen.

Deelnemers
Het aantal deelnemende equipes blijft wat achter ten opzichte van andere jaren (27 momenteel) maar met het voorzichtige voorjaarszonnetje en de versoepelingen op zak, hopen we dat u zich weer gaat aanmelden. Ook dit jaar is er weer een sport- en tourklasse, zodat u zich kunt aanmelden voor een rit die bij u en uw navigator past. Inschrijven kan online via de site: www.rccr.nl

Nog even het goede doel waaraan u dit jaar bijdraagt:

 

 

De opbrengst van de rally wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor een onderzoek naar gentherapie tegen blindheid als gevolg van de ziekte van Hurler. We financieren een wetenschappelijk pilot project van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Stofwisselingsziekten verwoesten levens en zijn in Nederland doodsoorzaak nummer 2 bij kinderen. Betere behandelingen zijn hard nodig om hier verandering in te brengen. Kinderen met zo’n stofwisselingsziekte (de ziekte van Hurler) krijgen een ingrijpende behandeling die schade aan de hersenen voorkomt. Sinds kort is bekend dat deze behandeling, een stamceltransplantatie, niet kan voorkomen dat kinderen met deze ziekte geleidelijk hun gezichtsvermogen verliezen. Op dit moment kunnen de artsen niets doen om dit proces tegen te houden. De enige kans hierop is een nieuwe behandeling.

Wat kunnen we doen?

Op basis van recente ontwikkelingen wordt vermoed dat gentherapie effectief kan zijn om het gezichtsvermogen te behouden. De resultaten van studies naar het effect van gerichte gentherapie voor een aantal andere oogziektes zijn veelbelovend. Dr. Peter van Hasselt, kinderarts metabole ziekten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht, wil met dit onderzoek een eerste belangrijke stap zetten door in een ziekte model uit te testen of gentherapie inderdaad effectief is en de ogen kan genezen.

 

Zoals u ziet weer een prachtig goed doel dat onze aandacht en steun verdient!

Mogen we ook op u rekenen dit jaar? Zaterdag 28 mei as starten we om 08:30 met de ontvangst en vanaf 09:30 starten de deelnemende equipes (de sportklasse start als eerste).

 

Mocht u vragen hebben, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met het wedstrijdsecretariaat. [email protected]

Hopelijk tot zaterdag 28 mei as!

 

Met vriendelijke groet,

Ruud Teeuwen, voorzitter rallycommissie Rotary Club Bussum