Expositie Anne-Mie Govaere en Ton van Velsen

Foto: Keramiek van Anne-Mie Govaere en de digitale kunst van Ton van Velsen

Van 15 mei t/m 10 juni 2023 is de keramiek van Anne-Mie Govaere en de digitale kunst van Ton van Velsen te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Anne-Mie Govaere
Zij volgde de opleiding Keramiek aan het Hoger Instituut Sint Lucas te Gent (België). Door de jaren heen is zij geïnspireerd door steeds andere bronnen waaruit kleine series voortkomen. De kunstwerken, ontstaan uit een idee, krijgen tijdens het boetseren hun definitieve vorm. Het oppervlak en de kleuren zijn vooraf uitgezocht maar het effect op de vorm wordt tijdens het aanbrengen bepaald. De laatste serie, die te zien is op de tentoonstelling, heeft als thema “Aan de kust” en gaat uit van golf- en schelpvormen waarin kleur en diepe donkerte elkaar aanvullen. De golven zitten in de schelpen gevangen want eenmaal los zijn ze niet te begrenzen. De objecten zijn uit iedere gezichtshoek anders, er is geen voor- of achterkant. De kleihuid is o.a. beschilderd met keramische pigmenten en hoog gestookt.

Ton van Velsen
Hij heeft na zijn opleiding aan de kunstacademie en zijn creativiteit ingezet in dienst van anderen als corporate identity designer. Ontstaan, Wording en Groei zijn de thema’s van het werk van Ton. Hij verbeeldt ‘verborgen krachten’. De gelaagdheid in zijn werk maakt dat de kijker steeds iets nieuws ontdekt, maar niemand weet eigenlijk ’Wat’. “Zoals een componist muziek maakt, zo creëer ik met beeld.”
Ton’s werk draait om beweging, chaos en willekeur. Zijn beelden zijn abstracties van processen, verstilde beweging, soms herkenbaar, dan weer bevreemdend. Hij maakt zijn werken op de computer. 

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 20 mei om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.