Helpen maakt happy!

Foto: HtcHnm

HuizenVoorElkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één opslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Wil jij iets betekenen voor jouw omgeving? Reageer dan op een van de onderstaande vragen en klik dan op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt ook direct bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

Nieuw op Huizenvoorelkaar

Maatschappelijk begeleider
Wanneer vluchtelingen in Nederland mogen blijven, mogen ze zich in een stad of dorp gaan vestigen. Vind je het leuk om vluchtelingen op te vangen en wegwijs te maken in Huizen? Als begeleider/ integratiecoach begeleid je vluchtelingen vanaf hun eerste dag in de gemeente. Van hen wordt verwacht dat zij zo snel mogelijk zelfstandig meedoen in de maatschappij. Jij ondersteunt bij het aanvragen van diverse voorzieningen. Je geeft uitleg over procedures en regels, maar ook over praktische zaken. Je biedt een luisterend oor bij problemen en verwijst indien nodig door naar andere organisaties. Interesse? Neem contact op met Jacqueline van Vluchtelingenwerk.

Koffieschenken met gezelligheid
Elke zondag wordt er een gezellige middag georganiseerd voor ouderen in het verzorgingstehuis De Marke-De Meenthoek van 14.15 uur tot 15.45 uur. We schenken een kopje thee/ koffie met wat lekkers en we praten gezellig met elkaar over een bepaald thema of er komt een zanger of een spreker. We hebben een leuk team van ongeveer zeven vrijwilligers. Zin om ook mee te draaien, elke week, één of twee keer in de maand? Peter van het Koffieschenkproject kijkt uit naar jouw reactie.

Passie voor sociale media 
Heb jij een passie voor het plaatsen van content op sociale media? Lijkt het je leuk om onze website bij te houden? En misschien zelfs een aantal keer per jaar onze nieuwsbrief te verzorgen? Wil je graag positieve energie verspreiden door initiatieven die er zijn in een buurt, op gebied van saamhorigheid, te belichten op sociale media? Dan komen we graag met je in contact! Word jij enthousiast van bovenstaande en wil jij ook je steentje bijdragen aan meer saamhorigheid in Huizen? Of weet je iemand in je netwerk voor wie dit op het lijf geschreven is? Laat het ons weten! Mail naar Lisette van Buurten met Buren.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – 06-39699058 – www.huizenvoorelkaar.nl